Biografie

gert_bio.jpg

Gert (°22 juli 1977) groeide op in Dendermonde. Na zijn humaniora volgde hij een opleiding tot chef in Ter Groene Poorte in Brugge. Daarna werkte hij starrte zijn carrière in de Gouden Harynck* in Brugge daarna was hij 5 jaar sous-chef in tweesterrenrestaurant ‘ t Molentje in Zeebrugge. In die periode leerde hij Joachim Boudens kennen en besloten ze samen Hertog Jan uit te bouwen. In 2005 namen Joachim en Gert Hertog Jan over en stuurden ze het restaurant de weg op van de grote gastronomie. 

 In 2006 keeg Hertog Jan de eerste ster in de Michelingids. De tweede volgde in 2009. In 2011 werd Hertog Jan bekroond met een derde ster. Daarmee werd Gert de jongste Belgische chef die ooit drie sterren behaalde.

In 2014 opende Gert & Joachim hun tapasrestaurant L.E.S.S.

Gert ontving de afgelopen jaren heel wat bekroningen, zo werd hij in 2012 samen met Joachim uitgeroepen tot Culinaire Persoonlijkheid van het Jaar en kreeg hij in 2014 de titel van ‘Beste Europese chef van het Jaar’ op Madrid Fusion. Na twee boeken over Hertog Jan schreef Gert in 2016 een boek over toegankelijke gerechten met inspiratie uit de wereldkeuken (‘Unplugged’) die in 2017 ook een Engelse vertaling kreeg. Hij is peter van Jong Keukengeweld, een actie van de Vlaamse overheid om jonge chefs te promoten en te ondersteunen.